Sallaands varkensvlees


Met de volle smaak van het Sallandse land

Goed en lekker eten. Daar houden ze in Salland wel van. Volop genieten van het Sallaands varkensvlees. Dat is vlees van Sallandse varkens; lekker mals en heerlijk vol van smaak. In Salland zijn varkens van oudsher de vaste bewoners van de boerenbedrijven. Zelfs al in de tijd dat Salland nog gewoon Sallaand was.


Salland is een streek met een geheel eigen charme en karakter en met veel afwisselende natuur; weidse uiterwaarden, mooie coulisselandschappen, een bosrijke heuvelrug en bloeiende heidevelden. Een authentiek stukje Nederland waar het goede bewaard is gebleven. Ook op culinair gebied is er veel te ontdekken. Salland staat bekend om haar eerlijke en smaakvolle streekproducten.


Van fok tot slacht

    


Het regionale karakter van het Sallaands varkensvlees is erg belangrijk

Het fokken van de varkens gebeurt met een eigen vader en moeder lijn. Zo is de herkomst van het varkensvlees altijd gewaarborgd en traceerbaar. Op de boerderij in Salland groeien de varkens op tot mooie, volle varkens.


In het ambachtelijke slachthuis in Ommen worden de varkens geslacht. Dit is op korte afstand van de boerderij, zodat het transport van de dieren tot een minimum wordt beperkt. In het slachthuis wordt gewerkt volgens de strengste regels van de voedingsindustrie. De dieren worden van kop tot staart door vakmensen verwerkt. Er gaat niets van de varkens verloren.
www.sallaandsvarkensvlees.nl